Græder din baby i søvne? Måske vågner din baby hver time og klynker eller skriger. Nogle babyer græder I søvne, men er ikke rigtigt vågne. Nogle græder og vågner helt op og skal have hjælp, så de igen kan sove videre.

Det er hårdt at have en baby, der sover uroligt. En baby som mosler rundt i sengen hele natten og måske vækker sig selv (og forældrene) mange gange. Det kan give mange vågne timer om natten og udmattede forældre næste dag.

 

Hvorfor sover baby uroligt?

Der kan være mange forskellige årsager til, at din baby sover uroligt om natten:

* Ondt i maven/luft i maven
* Ondt i ørene eller refluks
* Sult
* Din baby drømmer
* Måske er din baby ved at få en tand?
* Natteskræk også kendt som night terror
* Behov for at bøvse
* Behov for at føle tryghed
* Tab af sutten

Uanset hvad, så er det helt almindeligt at en baby i perioder sover uroligt. Som udgangspunkt, er der ikke noget galt med dit barn. 

Det bedste du kan gøre er, at være der for din baby. Lad være med at forstyrre for meget. Vær rolig, men lad dit barn vide, at du er der. Du kan stille sige ”sch sch” eller lægge en hånd på maven af din baby. Lad være med at tænde lys eller at gøre for mange ting, der kan skabe uro.

Hvis din baby vågner helt op og ikke holder op med at græde, så tag babyen og vug det stille. Når barnet holder op med at græde, så læg det stille ned igen.

Hvis din baby skriger vildt om natten og du ikke kan komme i kontakt med baby, så er det en mulighed, at din baby lider af natteskræk. Igen er det ikke noget at være nervøs for. Baby tager ikke skade af det og det er “bare” en fase.

Læs evt. vores indlæg om fysiske årsager til dårlig søvn, hvis den urolige søvn har stået på i lang tid. 

 

Mere fredfyldt søvn i en tyngdepose

Hvis der ikke er noget fysisk galt med baby, og den urolige søvn fortsætter, og er blevet til et dårligt søvnmønster, så kan du overveje at investere i en tyngdesovepose fra tyngdeposen®. En tyngdepose virker på samme måde som en tyngdedyne til babyer. Men er den er udformet som en beroligende sovepose med tyngde, hvilket gør den mere sikker at bruge til babyer. Den giver din baby tryghed og hjælper babyer til at komme igennem udviklingsspring og perioder med uro. Den er opfundet af en dansk mor, der fandt inspiration i tyngdedyners effekt på søvn. Hun udviklede BABYDEEPSLEEP® tyngdepose i samarbejde med ergoterapeuter med speciale i børn.

Nedenfor kan du læse anmeldelser fra Tyngdeposen®s FB-side:

Mia Staxen Madsen 
“Jeg er så taknemlig for dette produkt. Alle Sundhedsplejersker burde kende til den. Min datter har ikke sovet igennem fra hun var 6 mdr., med ca. 15-20 opvågninger om natten. Lægen mente det var ørene, men ørelægen kunne ikke se noget. Så var hun til zoneterapeut, også uden effekt. Sundhedsplejersken mente det var hendes hurtige udvikling. Til sidst købte vi tyngdesoveposen – som vi skulle have gjort for længst! Hun brugte 14 dage på at vænne sig til den, og bum fra den ene dag til den anden sover hun igennem. Det tager også kun 5 min at putte hende nu.  Vi har fået al vores overskud tilbage og vi vil anbefale Tyngdeposen® videre til alle.”

Mathilde Winkel Madsen
“Virkede fra dag ét! Vores datter vågnede stort set hver time skrigende eller klynkende fra hun var 3 måneder til ca. 9 måneder, hvor vi valgte at investere i en tyngdesovepose. Nu vågner hun kun få gange, og det går hurtigt at få hende tilbage i søvnen. Tak for en fantastisk opfindelse og god service!”

Cecilie Scharboe
“Er så glad for jeg valgte at prøve soveposen fra tyngdeposen®. Vores søn har altid haft svært med at overgive sig til søvnen med mindre vi holder en hånd på brystet af ham. Derudover sov har så uroligt og vågnede hver time hele aften og natten igennem og havde her brug for en hånd på sig for at falde i søvn. 
Med tyngdesoveposen vågner han maks to gange, og man skal bare give ham sin sut, så ligger han sig til at sove, fordi han finder trygheden i vægten på brystet. Vores søn sover tit på maven, og det kan de også sagtens i den (det var jeg nemlig i tvivl om). Har virkelig været en positiv oplevelse.”

Ida Dybdahl Mathiesen
“Vi har været super glade for soveposen fra Tyngdeposen®. Vores datter har aldrig været god til at sove, men da hun blev 4 mdr. begyndt hun at vågne hver 45. minut og kun sove om dagen, når jeg gik med barnevognen. Efter 3 uger var jeg helt udmattet, og bad min mand tage fri for at hjælpe til. Hun ville kravle sig selv vågen om natten og græde, når hun vågnede, fordi hun var træt.
Vi bestilte tyngdesoveposen og efter bare 2 dage sov hun 3-4 timer i streg om natten.;) Jeg kan kun anbefale tyngdesoveposen, den reddede os og min mælkeproduktion. Min mand var lidt skeptisk først – det er dyrt – men hvad er din søvn værd? og det er nogle af de bedst penge vi har brugt.“

Se alle blogs

Er din baby særligt sensitiv?

Er din baby særligt sensitiv? Nogle babyer er mere følsomme end andre og kan reagere stærkt på stimuli, som andre babyer ville tolerere uden proble...

Dit spædbarns søvn - hvad er søvnregression?

Som nybagt forældre kan du nærmest ikke få nok af synet af dit lille spædbarn, som sover trygt og godt. Men vejen hen til dette drømmesyn kan af og...