Vores historie

Om en baby, som ikke ville sove

Vi havde troet, at vi ville få en helt almindelig baby, hvem tror ikke det?

Men Emma var lige fra start en baby, der skreg lidt højere og lidt længere end de andre. Og så ville hun ikke sove. At putte til lur i barnevognen var en kamp og at holde hende i søvnen i mere end 30 min lykkedes sjældent … Så hun sov på mig. Slyngevuggen og en bæresele var vores mest skattede ejendele. Men de hjalp os ikke igennem nætterne…

Værst af alt var alle opvågningerne. Senere blev det værste vågentiden om natten og de 2 timers putteseancer.

Der var ingen tid, ingen overskud, men derimod en masse sorg over forventninger, der ikke var blevet indfriet. Vores familieliv var så anderledes, end det vi havde drømt om.

Emma var opslidende og skøn på samme tid – og hun var træt – og pylret. Der var ingen i vores lille familie, der trivedes. Ingen forstod eller kunne helt fatte, hvad vi gennemgik. Det var svært at acceptere, at vores baby bare ikke ville sove og at det påvirkede vores liv så ufattelig meget. Og der var ikke nogen hjælp at hente.

Tyngdedynen var den bedste hjælp

I desperation researchede jeg al litteratur om babyer og søvn. Jeg studerede emnet i over et år, mens vi afprøvede alle tænkelige hjælpemidler: kædedyner, kugledyner, slyngevugger, pilates bolde, soveposer, beroligende musik, zoneterapi, kiropraktor, trykmassage, børsteprogram, alle typer sutter, bamser, kirsebærsaft, magnesium tilskud, kamille dråber, ørelæge, børnelæge, alle pædagogiske discipliner og udlægninger af “God nat og sov godt” og “Sov igennem uden gråd”.

Noget af det, vi prøvede havde sporadisk effekt men dét, der virkede bedst over længere tid, var en tyngdedyne. Problemet med tyngdedynen var dog, at den konstant blev sparket af.

Idéen om en baby-tyngdedyne tager form

Jeg læste op på behandling og anvendelse af tyngde på kroppen. I den proces fik jeg idéen til en babyvenlig udgave af en tyngdedyne (tung dyne, kugledyne, etc). En beroligende sovepose med tyngde, som ikke kunne blive sparket af og som var dejlig at sove med.

Min mand og jeg var enige om, at ingen skulle sove så lidt, som vores familie havde gjort. I 2014 blev min idé om en sovepose med tyngde endelig til et fysisk produkt.

Tyngdeposen® var født.

I dag sælges vores tyngdeprodukter online via egne webshops til private familier og offentlige institutioner i hele Europa – og de får fantastisk feedback hver dag. Dét er vi meget stolte af.

Vi håber, at Tyngdeposen® også kommer til at hjælpe din familie til mere søvn.

– Vibeke

Vi har fået vores nattesøvn tilbage

I dag har vi to dejlige og aktive børn. Vi måtte vente 6 år før vi havde kræfterne og mærkede lysten til et barn mere. Det siger lidt om, hvad vi var igennem. Anden gang forventede vi ikke en mild sovebaby … men vi håbede. 

Jeg har lyst til at skrive, at vores nr. 2 blev den nemmeste sovebaby – det var ikke tilfældet. Nej, Anton var lige så dårlig til at sove som sin storesøster, lige så sensitiv og sprængfyldt af energi.

Forskellen var, at vi nu havde tyngdesoveposen, som kunne hjælpe og en masse erfaring og viden. Vi prioriterer vores kampe og accepterer mere. Vi sætter krav og forventninger, så de passer til ham. Vi prøver at lade være med sammenligne med andre børn. Vi tilpasser vores liv. Vi sparer på kræfterne og prioriterer.

Og vi ved, at vi nok skal klare den, og at han bliver et stærkt, intelligent og følsomt menneske – ligesom sin storesøster.

Udviklet i Danmark

Sammen med min mand står jeg bag opfindelsen af Tyngdeposen®. Vi er også forældre til en lille pige, der som baby havde krævende kolik- og søvnproblemer. Det var svært at få hende til at falde i søvn, og hun havde mange opvågninger. Hun sov dårligt, og vi sov dårligt.

Situationen var frustrerende, for vi havde prøvet alt. Indtil vi fik idéen til at udvikle en tyngdedyne til babyer. Vores første udgave af tyngdedynen er udformet som en sovepose, der også kan anvendes som svøb. Og da din baby ikke kan sparke den af, virker den hele natten.

Vi har modtaget overvældende meget positiv feedback fra andre familier, som har fået nattesøvnen tilbage med vores tyngdesoveposer. Jeg håber, at vores produkter også vil hjælpe dig og din familie.

Bedste ønsker

Vibeke

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.