Tyngdeposen® Mini

Tyngdeposen® Mini er en beroligende sovepose med tyngde til babyer. Den er designet til babyer, der vejer 5-9 kg og virker som de velkendte tyngdedyner. Men den er beregnet til babyer. I modsætning til en tyngdedyne, som babyen sparker væk, bliver soveposen på plads hele natten.

Soveposer med tyngde bruges til at trøste og berolige din baby. Samtidig forhindres babyen i at vække sig selv med forskrækkelsesreflekser.

Vælg en sovepose, der har den rette størrelse til din nyfødte. Tyngdeposen® Mini er perfekt til babyer, der ikke kan gå og har en vægt på 5-9 kg. For mere information, se venligst vores størrelsesguide.

Soveposer med tyngde kan hjælpe med at berolige din baby og give en bedre søvn. De skaber en følelse af tryghed og kan være med til at forhindre babyen i at vække sig selv.

Tyngdeposen® Mini er udformet som en sovepose, så din baby ikke sparker den af i løbet af natten. Den har også en svøbefunktion, så du kan bruge den som et babysvøb.

Tyngdeposen® tilbyder forskellige typer tyngdeprodukter.

Vi tilbyder soveposer med tyngde til babyer og små børn i to forskellige størrelser. Til de lidt ældre børn fra 2-6 år har vi sovedragter med tyngde og tyngdeveste. 

Produkterne er alle specialiserede produkter designet i Danmark af Tyngdeposen® . 

Er du usikker på, hvilket produkt der er det rigtige til dit barn? Se venligst vores størrelsesguide for mere information.

Babyer og børn har stor bevægelsesfrihed i Tyngdeposen® Mini, og de er rummelige over hofter og ben for at tilgodese sund hofteudvikling.

Ja, det er muligt at amme en baby i Tyngdeposen® Mini.

Din babys sikkerhed er vores førsteprioritet.

At undgå kvælningsfare er tænkt ind i designet fra starten. Vores produkter er designede som en sovepose, en dragt og en vest. Denne udforming sikrer, at de ikke kan sparkes over hovedet og tildække ansigt og dermed udgøre kvælningsfare.

Vores produkter er lavet af bambus og bomuld, en kombination der gør at produkterne er meget åndbare, hvilket forhindrer overophedning. Tyngden består af små ftalatfri PE-granulater og tekstilet, og lynlåsen er OEKO-TEX® certificeret.

Vores produkter er desuden testet efter EU sikkerhedsstandard EN 16781:2018. Der er fri for nikkel, bly og andre tungmetaller, og de anbefales af sundhedsplejersker og jordemødre.

Tyngdeposen® Baby

Tyngdeposen® Baby er en sovepose med tyngde til større babyer og småbørn.

Den er designet til babyer og småbørn (8-12 kg), som lider af uro og søvnproblemer. Den er udformet som en tyngdesovepose, så barnet ikke kan sparke den af i søvne.

Tyngdeposen® Mini er en beroligende sovepose med tyngde, som også kan anvendes som babysvøb til nyfødte og babyer, der vejer mellem 5-9 kg.

Tyngdeposen® Baby er designet til lidt større babyer og småbørn, der vejer mellem 8-12 kg. I soveposen holdes barnet varmt og tildækket uden at bevægelsesfriheden begrænses.

Du kan begynde at bruge Tyngdeposen® Baby, når din baby er lidt større og vejer mellem 8-12 kg.

Der er ikke noget entydigt svar på dette spørgsmål. Det afhænger af faktorer som babyens alder, temperaturen, hvor de sover og også deres personlige præferencer.

Under hensyntagen til alle disse faktorer har Tyngdeposen® designet forskellige produkter til babyer og småbørn. Besøg vores shop for at vælge den rigtige til dine behov. Hvis du har spørgsmål, kan du sende os en e-mail på wecare@babydeepsleep.com.

Babyens påklædning afhænger af temperaturen i rummet. Generelt er en sparkedragt eller body et godt valg, og yderligere lag kan tilføjes efter behov.

Sørg for at barnet ikke får det for varmt under søvn, da barnet ikke selv kan fjerne soveposen.

Tyngdeposen® Baby kan bruges så længe, barnet har brug for det eller indtil barnet vejer mere end 12 kg.

Nogle babyer vokser ud af deres sovepose tidligere eller senere end dette. For mere information om vores størrelser, se venligst vores størrelsesguide.

En baby kan lægges i Tyngdeposen® Baby når som helst, når den skal sove, uanset om det er til en lur eller for natten.

Det er blot vigtigt at sikre sig, at produktet passer til den omgivende temperatur.

Først skal du lyne soveposen op og så brede den fladt ud. Placer derefter din baby i soveposen, og lyn lynlåsen. Sørg for at følge den vejledning, som du modtog sammen med soveposen.

Ja, du kan fortsætte med at bruge Tyngdeposen® Baby, selv når dit barn begynder at rulle rundt. Sørg dog for, at soveposen sidder rigtigt og ikke er for stram.

Den passende TOG-værdi (Thermal Overall Grade) for soveposen til din baby afhænger af temperaturen i rummet.

Vi bruger en TOG-værdi på 0,5 på alle vores soveprodukter, som er velegnet til temperaturer mellem 20-24°C. Du bør tilpasse din babys tøj i overensstemmelse med temperaturen i det rum, hvor din baby sover.

De fleste babyer er klar til at blive vænnet fra en tyngdesovepose mellem 18-24 måneder, eller når de selv kan kravle ud af sengen. Alle babyer er dog forskellige, så hold øje med tegn på, at din baby er klar til et skifte.

Hvis du ønsker at rådføre dig med os, så send os en e-mail på wecare@babydeepsleep.com.

Tyngdeposen® Junior

Tyngdeposen® Junior er en beroligende dragt med tyngde, designet til småbørn mellem 12-15 kg.

Den dækker hele barnets krop og ben og er lavet af blødt, åndbart stof. Den kan bæres til søvn og til leg. Huller til fødderne gør dragten mere behagelig for babyer og børn, der allerede kan gå.

Barnets ben stikkes igennem benhullerne på dragten, og så trækkes den op over barnets krop. Luk lynlåsen, og sørg for, at barnets arme er i armhullerne. Dragten skal sidde tæt, men ikke være for stram.

Tyngdeposen® Junior kan bruges til småbørn, der vejer mellem 12-15 kg.

Det afhænger af temperaturen i rummet. Ved køligere temperaturer kan barnet have en natdragt eller en body på. Ved varmere temperaturer kan barnet nøjes med at have en ble på under dragten.

Sørg for at barnet ikke får det for varmt under søvn, da barnet ikke selv kan fjerne soveposen.

Tyngdeposen® Junior bør skiftes, når de bliver snavsede eller fugtige. Det er også godt at have en ekstra Junior til at skifte med.

Der er ingen specifik alder, hvor barnet bør holde op med at bruge Tyngdeposen® Junior, da det afhænger af barnets komfortniveau og vægt.

De fleste børn holder dog op med at bære dragter med tyngde, når deres vægt overstiger 15 kg (omkring 4-års-alderen).

Tyngdeposen® Vest

Tyngdeposen® Vest er en unik beroligende sovevest med tyngde til børn (12-22 kg) med uro og søvnbesvær. Denne sovevest med tyngde er designet til at give et blidt, beroligende tryk for at hjælpe barnet med at falde i søvn.

Børn har soveveste på når de sover, for at give dem et ekstra lag varme og komfort, hvilket kan hjælpe dem til at sove bedre.

Den passende alder for brug af Tyngdeposen® Vest kan variere baseret på dit barns vægt, størrelse og individuelle behov. Den er velegnet til børn som vejer mellem 12-22 kg, hvilket er cirka mellem 2 og 6 år.

Tyngdeposen® Vest anbefales ikke til børn under 2 år.

Andre spørgsmål

I løbet af 2014-15 har vi indsamlet data fra mere end 300 familier om effekten af vores produkter. Dette er den feedback, vi har indsamlet:

  • Lure om dagen: hjælper +85%.
    Fra 20 - 40 min. til 2 - 3 TIMER.
  • Tid til at falde i søvn: hjælper +72%. Fra 1-2 timer til 15-30 min.
  • Opvågninger om natten: Hjælper +75%. Fra 5 - 10 gange til 1-2 gange. 25% Begynder at sove hele natten.
  • Opvågning om morgenen: Hjælper +65%. Fra at vågne kl. 4-5 om morgenen til at sove 1-2 timer længere.
    Produkterne blev testet på babyer med kolik, meget følsomme, motorisk urolige og med stort behov. Vores Tyngdeposen®-produkter hjælper mange familier - mere end 85 %.

Urolige babyer er særligt varme. Derfor anvendes OKEO-TEX®-certificeret bambus/bomuldsstof i alle vores produkter. På grund af stoffets fantastiske kvaliteter sikrer det maksimal åndbarhed, temperaturregulering og svedabsorption. TOG-værdien er 0,5. En ekstra funktion er netindsatsen øverst på ryggen, som giver ekstra luftgennemstrømning.

Sørg for at barnet ikke får det for varmt under søvn, da barnet ikke selv kan fjerne soveposen.

Vores produkter leveres med huller til seler i barnevognen. Der er et hul i hver side af produktet. Produkterne er af sikkerhedshensyn ikke designet til at blive brugt med andre seler.

Med vægtdelen, der dækker brystet og maven, kunne man tro, at produkterne fungerer bedst på en baby, der primært sover på ryggen. Dette er dog ikke tilfældet. Vores tilbagemeldinger om effekten er fra babyer, der har meget forskellige foretrukne sovestillinger. Babyer sover i mange forskellige stillinger i løbet af natten. Vægten vil flytte sig med din baby. Han/hun kan sove på siden, på maven og stå op. Hvis din baby foretrækker at ligge på siden eller maven, er det helt i orden. Vægten vil følge din babys bevægelser, når den sover på siden. Når dit barn sover på maven, vil det få stimulering fra de små granulater og derfor stadig få det beroligende dybe tryk.

Vi har truffet alle foranstaltninger for at sikre, at vores produkter er sikre at bruge. Vores produkter er blevet testet i henhold til sikkerhedsstandarden EN 16781:2018.

Vi følger retningslinjerne fra førende ergoterapeuter med ekspertise inden for vægtede produkter. De små plastgranulater, som udgør vægten, er syet sikkert ind i vores produkter og beskyttet af stærke sømme. Fyldet består af phthalatfri PP-granulat og er fleksibelt og lydløst.

Besøg vores side om sikkerhedsforskning for flere detaljer.

Alle vores produkter er fremstillet af OEKO-TEX® 50% bambus og 50% bomuld. Vask produktet ved 30° C, og lad det lufttørre. Undgå tørretumbling, da en varm tørretumbler vil krympe og slide unødvendigt på produkterne.