Søvn er afgørende for, at din baby udvikler sig sundt og har det godt. Flere og flere forældre har opdaget vores innovative løsninger. Med et design, som efterligner følelsen af at blive holdt om, tilbyder Tyngdeposen® mange fordele for både børn og forældre.

5 grunde til at bruge Tyngdeposen®

1. Fremmer god søvn

Tyngdeposen® er designet til at give din baby en følelse af tryghed med et blidt tryk på brystet. Det lette, dybe tryk stimulerer produktionen af hormonerne serotonin og melatonin, som får barnet til at slappe af og sove bedre. Den ekstra tyngde hjælper din baby med at føle sig sikker og tryg, mindsker rastløshed og forlænger søvnens varighed.

2. Har en beroligende effekt

Spædbørn kan ofte være urolige og pylrede, når de skal i seng om aftenen eller sove til middag. Det blide tryk, som Tyngdeposen® udøver, har en beroligende effekt på spædbørn. Trykket hjælper med at berolige barnets nervesystem og giver en følelse af tryghed.

3. Reducerer mororefleksen

Mororefleksen, også kendt som faldrefleksen, er en naturlig reaktion, der får babyer til at ryste og vågne pludseligt. Refleksen er mere fremtrædende hos nyfødte, og den kan forstyrre deres søvncyklus. Med Tyngdeposen® reduceres hyppigheden og intensiteten af mororefleksen, så din baby kan sove roligere og med færre forstyrrelser.

4. Efterligner livmoderen

Babyen har i livmoderen tilbragt ni måneder i et trygt og sikkert miljø. Det kan være udfordrende for nyfødte, at skulle sove i en vugge eller babyseng, da de skal vænne sig til et større og mere åbent rum. Tyngdeposen® giver en blidere overgang ved at genskabe følelsen af at være i livmoderen. Det blide tryk og produktets behagelige pasform skaber en velkendt og sikker følelse. Din baby føler sig tryg i vuggen og får lettere ved at falde i søvn.

5. Skaber sikkerhed og tryghed

Sikkerhed er altafgørende, når det handler om din babys søvn. Tyngdeposen® er designet med fuld fokus på dit barns velbefindende. Vores produkter er fremstillet af åndbare og allergivenlige materialer for at sikre optimal luftcirkulation og for at forhindre overophedning. Samtidig elimineres risikoen for, at løse tæpper eller dyner dækker din babys ansigt, så risikoen for kvælning reduceres. Med en tyngdesovepose kan du skabe et trygt og sikkert sovemiljø for dit barn.

Testimonials

 • ★★★★★
  Jeg vil gerne anbefale TYNGDEPOSEN svøb til alle med følsomme babyer. Viggo blev født meget urolig. Vi prøvede almindelige svøber, men han kunne nemt vriste sig ud af dem. Jeg hørte om denne vægtede svøb, som kunne bruges som sovepose. Det synes jeg er meget smart. Og det gør det til en bedre investering. Jeg var bekymret over Viggo overophedning (SIDS), da han er en meget "varm" baby. Men svøbet er perfekt. Lavet af bambus og stoffet på bagsiden har en masse små “huller” til ventilation. Viggo bliver aldrig for varm i denne svøb, og han kan ikke vriste sig ud af den? Vi anbefaler dette produkt til alle med kolik og rastløse nyfødte.
 • ★★★★★
  Vi købte tyngdeposen-dragten til William, fordi vi var desperate efter at finde en måde at få ham til at sove bedre om natten. William bliver nemt overstimuleret sidst på eftermiddagen. Når vi lægger ham i seng og læser for ham, er han over det hele. Det tager mellem 1-2 timer at få ham til at falde i søvn. I dragten er han meget mere afslappet. Jeg tror, han nyder fornemmelsen af vægten på hans bryst og mave. Han falder nu nogle gange i søvn, mens vi læser hans godnathistorie! Dette er aldrig sket før! Inden han vågnede og krævede vores tilstedeværelse 3-7 gange om natten. Efter et par uger i jakkesættet vågnede han mindre og mindre. Og nu sover han hele natten. Jeg er så taknemmelig. Han er en meget mere glad og afbalanceret dreng. Jeg synes tyngdeposen-produkterne er fantastiske 🙂
 • ★★★★★
  Vi har haft positive erfaringer med denne nye opfindelse. Valdemar har altid haft problemer med at falde i søvn om natten, og han vågner mange gange i løbet af natten. Det er tydeligt, at Valdemar slapper mere af, når han kommer i babydeepsleep-tasken, og han falder også hurtigere i søvn. For første gang oplevede vi, at Valdemar vågnede om natten, men nåede SELV at falde i søvn igen – det er aldrig sket før! Tasken har helt klart en beroligende effekt, der hjælper Valdemar med at sove meget bedre. Helt klart pengene værd! Tak for dette tiltrængte produkt 😉
 • Karin + Viggo
 • Camille + William
 • Johanna + Valdemar

Hvilket produkt fra Tyngdeposen® skal du købe?

Svar på et par enkle spørgsmål, og find det rigtige produkt til dit barn.

Blåstemplet af førende børneeksperter

 • Lise Andreasen
  børneergoterapeut, Aalborg Universitetshospital

  "Via min profession har jeg erfaring med både kugle- og kædedyne. Tyngdeposen er et fantastisk produkt til en fornuftig pris. Jeg giver den mine varmeste anbefalinger."

 • Signe Bredsdorff-Larsen
  aut. børneergoterapeut

  "Tyngdeposen® er efter min mening et af de bedste produkter på markedet til de små og lidt større børn, hvis man leder efter hjælp til ro og bedre søvn hos barnet." 

 • Gitte Kristensen
  Sundhedsplejen, Helsingør kommune

  "Jeg er vild med tyngdeposen. I min optik er den et godt og anderledes alternativ til kæde- og kugledyner."

Produkterne fra Tyngdeposen® giver et dybt tryk på kroppen. Det stimulerer musklerne, hvilket sender input til nervesystemet. Nervesystemet tolker trykket som om, at kroppen er i bevægelse, og reagerer så ved at frigive beroligende og glade hormoner. Derfor er tyngden med til at give en roligere og dybere søvn.

Læs mere om tyngdens effekt på kroppen her.
Læs en klinisk udgivelse om effekten på børn her.

Ja, Tyngdeposen®-produkter er designet specielt til babyer og er sikre, når de bruges korrekt. De er designet med fuld fokus på sikkerhed og overholder strenge retningslinjer. Vi ønsker at  sikre dit barns optimale komfort og sikkerhed. Læs vores sikkerhedsvejledning her.

Vores tyngdesoveposer er velegnede til nyfødte og spædbørn med en vis vægt og alder. Se størrelsesguiden her.

Ja, tyngdesoveposer kan bruges til både lure om dagen og søvn om natten. De giver et behageligt sovemiljø, der fremmer bedre søvn.

Selvom tyngdesoveposer har vist sig at være gavnlige for mange børn, er det vigtigt at overveje dit barns individuelle behov og præferencer. For nogle børn er de måske ikke så trøstende, så det er vigtigt at observere din babys reaktioner og handle herefter.