Kom godt i gang

Dit barn skal måske vænne sig til at sove i sovepose og også vænne sig til tyngden. Eller din baby har måske aldrig ligget i et babysvøb før. Så introducer derfor Tyngdeposen®-produktet gradvist.

Placer den for eksempel over dit barn, når du læser en historie. Lad dit barn tage en lur med tyngdeproduktet, før du begynder at bruge det om natten.

Hvis du har et ældre barn, så lav en historie om produktet. For eksempel "Det er som et magisk skjold, der beskytter dig, når du sover." Giv dit barn tid.

Mange familier oplever en effekt med det samme. Men det er ikke ualmindeligt, at der kan gå 14-30 dage, før der er etableret et sundere søvnmønster. Graden af stimuli, som dit barn trives med, er individuel. Hvis produktet tydeligt overstimulerer dit barn, så læg det væk og start igen senere, når dit barns sansetolerance er mere udviklet.

Sikker brug

Vores produkter skal altid bruges med lukket lynlås. Brug kun produktet til søvn. Brug ikke babysvøb og sovepose, hvis din baby kan kravle ud af tremmesengen, den kan snuble i en sovepose. Må ikke bruges, hvis din baby kan vride sig nedad gennem halsåbningen, når lynlåsen i produktet er helt lukket. De første par nætter skal din baby være under opsyn i tyngdeproduktet, hvilket betyder, at du skal være tæt på din baby. Hvis din baby har problemer med lungerne eller vejrtrækningen, astma eller lignende sygdomme, anbefales det at bruge produkterne i samråd med din læge, ergoterapeut osv. Vælg den model, der passer til dit barns vægt: Tyngdeposen® Mini (5-9 kg), Tyngdeposen® Baby (8-12 kg), Tyngdeposen® Junior (12-15 kg), Tyngdeposen® Vest (12-22 kg). Se vores størrelsesguide her.

Da produkterne er meget temperaturregulerende, kan de bruges hele året. Brug nattøj, der passer til dit barns temperaturbehov. En body med lange ærmer er ofte perfekt (se temperaturguide). Undgå at bruge produkterne sammen med andre løse tæpper eller dyner. Vælg hellere mere eller tykkere nattøj. TOG 0,5.

ADVARSEL! Sørg for at barnet ikke får det for varmt under søvn, da barnet ikke selv kan fjerne soveposen.

Vores Tyngdeposen® produkter har selehuller på begge sider, som kan bruges med seler i barnevogn. Produkterne kan ikke bruges sammen med 5-punktsselerne i autostole eller klapvogne.

Sovestillinger

Alle babyer og børn bevæger sig i søvne og skifter stilling. De sover på ryggen, på siden og på maven. Vores produkter virker i alle sovestillinger. De fleksible plastikgranulat følger bevægelserne, hvilket gør dit barn i stand til at rejse sig, vende sig og sove på maven.

Vask & pleje

Tyngdeposen® produkterne er lavet af 50% bambusfiber og 50% bomuld. Vask ved 30°C og lufttørres. Tjek jævnligt, om der er slid på området med fyld.

Udviklet i Danmark

Sammen med min mand står jeg bag opfindelsen af Tyngdeposen®. Vi er også forældre til en lille pige, der som baby havde krævende kolik- og søvnproblemer. Det var svært at få hende til at falde i søvn, og hun havde mange opvågninger. Hun sov dårligt, og vi sov dårligt.

Situationen var frustrerende, for vi havde prøvet alt. Indtil vi fik idéen til at udvikle en tyngdedyne til babyer. Vores første udgave af tyngdedynen er udformet som en sovepose, der også kan anvendes som svøb. Og da din baby ikke kan sparke den af, virker den hele natten.

Vi har modtaget overvældende meget positiv feedback fra andre familier, som har fået nattesøvnen tilbage med vores tyngde soveposer. Jeg håber, at vores produkter også vil hjælpe dig og din familie.

Bedste ønsker

Vibeke

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.