Alle babyer vågner om natten, og det er helt normalt. Men nogle babyer vågner hver time og bliver ved med at gøre det, selvom de i princippet burde kunne sove igennem.

Fra din baby er ca. 6-8 mdr, burde han eller hun kunne sove 5-7 timer uden behov for mad. Men en del babyer begynder bare IKKE at sove igennem.
For forældre til til motorisk urolige eller særligt sensitive babyer står den konsekvent på opvågninger hver eller hver anden time – hver eneste nat.

Det er hverken din eller dit barns skyld, at situationen er, som den er. Men derfor er det stadigt hårdt. Også dagen efter.

 

Hvor mange opvågninger er normalt?

Baby på 6 måneder: 
20 % vågner tre eller flere gange i løbet af natten.
50 % vågner 1-2 gange om natten.
14 % vågner et par gange om ugen.
16 % vågner sjældent eller aldrig om natten.

Barn på 18 måneder:
4 % vågner mere end tre gange om natten.
23 % vågner 1-2 gange pr. nat.
36 % vågner et par gange om ugen.
37 % vågner sjældent eller aldrig om natten.

Kilde:  Hysing M, Harvey AG, Torgersen L, Ystrom E, Reichborn-Kjennerud T, Sivertsen B. Trajectories and predictors of nocturnal awakenings and sleep duration in infants. J Dev Behav Pediatr. 2014;35:309-16.

 

En tyngdesovepose kan hjælpe din baby med at sove bedre

En tyngdsoveepose er en tung og beroligende sovepose, som har samme virkning som en tyngdedyne til babyer. Den er opfundet af en mor til en baby, der vågnede hver time pga. motorisk uro. Hun blev inspireret af forskning om tyngdedyners effekt på søvn og udviklede Tyngdeposen® som et sikkert alternativ til tyngdedyner til babyer i samarbejde med bl.a. ergoterapeuter.

Læs mere om tyngdesoveposens positive effekt på babys opvågninger.

Anmeldelserne er fra Tyngdeposen®s FB-side.
Læs alle anmeldelser her ★★★★★

Mette Gubi Elbæk
“Tyngdeposen har ændret vores liv og det til det positive. Vores pige sover nu længere og tungere end nogensinde før. Hun har altid bøvlet meget med opvågninger og meget korte lure i løbet af dagen og om natten. Tyngdesoveposen får hende for det meste til at falde i søvn af sig selv igen.”

Mia Staxen Madsen 
“Jeg er så taknemlig for dette produkt. Alle Sundhedsplejersker burde kende til den. Min datter har ikke sovet igennem fra hun var 6 mdr., med ca. 15-20 opvågninger om natten. Lægen mente det var ørene, men ørelægen kunne ikke se noget. Så var hun til zoneterapeut, også uden effekt. Sundhedsplejersken mente det var hendes hurtige udvikling. Til sidst købte vi soveposen – som vi skulle have gjort for længst! Hun brugte 14 dage på at vænne sig til den, og bum fra den ene dag til den anden sover hun igennem. Det tager også kun 5 min at putte hende nu.  Vi har fået al vores overskud tilbage og vi vil anbefale Tyngdeposen videre til alle.”

Louise Visen
“Jeg har en meget ammeivrig søn, og soveposen har hjulpet meget til at skabe ro under netop stop af natamning. Og den lille trold sover næsten igennem nu i stedet for at vågne 30 gange i løbet ad natten.”

Mathilde Winkel Madsen
“Virkede fra dag ét! Vores datter vågnede stort set hver time fra hun var 3 måneder til ca. 9 måneder, hvor vi valgte at investere i en tyngdesovepose. Nu vågner hun kun få gange, og det går hurtigt at få hende tilbage i søvnen. Min datter er nu 13 måneder, og jeg begyndte så småt at overveje, om vi skulle lægge den fra os igen, men efter en enkelt nat uden tyngdeposen, men med opvågninger hver time, beholder vi den helt sikkert på! Tak for en fantastisk opfindelse og god service!”

Cathrine Hartmann Jeppesen
“Vi er mega store fans af vores nye Tyngdepose… Gik fra at have en søn på 11 mdr,, som kunne tage op til 3 timer at falde i søvn, til nu på kun 3 dage at falde i søvn på max 30 min OG…Sove hele natten.”

Cecilie Scharboe
“Er så glad for jeg valgte at prøve tyngdesoveposen. Vores søn har altid haft svært med at overgive sig til søvnen med mindre vi holder en hånd på brystet af ham. Derudover sov han så uroligt og vågnede hver time hele aften og natten igennem og havde her brug for en hånd på sig for at falde i søvn. Med tyngdesoveposen vågner han maks to gange, og man skal bare give ham sin sut, så ligger han sig til at sove, fordi han finder trygheden i vægten på brystet. Vores søn sover tit på maven, og det kan de også sagtens i den (det var jeg nemlig i tvivl om). Har virkelig været en positiv oplevelse.”

Louise Thye Munksgaard
“Tyngdeposen har virket fantastisk på vores datter (10 mdr.). Hun har aldrig rigtig sovet mere en 3 timer ad gangen om natten og har heller aldrig taget lange lure om dagen. Da vi fik tyngdesoveposen begyndte hun at sove igennem og sover nu fra ca. 19-6. Putningen er også blevet meget lettere – 2-3 sange, så sover hun. Efter hendes søvn er blevet bedre om natten, sover hun nu 2 gange á 1,5-2 timers lur om dagen.”

Monique Nielsen
“Inden vi gik igang med at bruge tyngdeposen, sov Bertram aldrig mere end 20-30 min af gangen. Jeg skulle vugge ham i søvn hver gang i mine arme, og han vågnede lige så snart, jeg lagde ham fra mig. Med tyngdesoveposen sover han igennem om natten, sover sine lure om dagen, og jeg kan ligge ham i barnevogn/seng uden at skulle vugge ham, køre ham i barnevogn, osv. Da den skulle vaskes den anden dag, måtte han sove uden den, og han sov igen kun 30 min. Han sov til gengæld igen godt næste dag i sin tyngdesovepose – han havde en masse søvn, der skulle indhentes.”

Liza Rueløkke
“Vi fik denne i gave af svigermor, til vores datter da hun var 4 mdr gammel. Man skal lige give den en chance, men efter et par ugers tilvænning, har vi haft stor succes. Hver gang vi har prøvet at lægge hende uden, er hun vågnet flere gange om natten, vågnet tidligere, og får sparket dynen af osv. Jeg vil ikke undvære min tyngdepose.”

Ida Dybdahl Mathiesen
“Vi har været super glade for Tyngdeposen. Vores datter har aldrig været god til at sove, men da hun blev 4 mdr. begyndte hun at vågne hver 45. minut og kun sove om dagen, når jeg gik med barnevognen. Efter 3 uger var jeg helt udmattet, og bad min mand tage fri for at hjælpe til. Hun ville kravle sig selv vågen om natten og græde, når hun vågnede, fordi hun var træt. Vi bestilte Tyngdeposen og efter bare 2 dage sov hun 3-4 timer i streg om natten.;) Jeg kan kun anbefale Tyngdeposen, den reddede os og min mælkeproduktion. Min mand var lidt skeptisk først – det er dyrt – men hvad er din søvn værd? og det er nogle af de bedst penge vi har brugt.”

Se alle blogs

Tyngdedyne til baby eller tyngdesovepose - hvad skal jeg vælge?

Derfor er Tyngdeposen® baby- og børnevenlig Du kender måske allerede til tyngdedyner og deres veldokumenterede gavnlige effekt på søvn og søvnprobl...

Er det farligt at svøbe sin baby?

At svøbe babyer har været en almindelig praksis i mange kulturer i århundreder. Det indebærer at pakke en baby stramt i et babysvøb, et tæppe eller...