VORES HISTORIE

Når kaos bliver til en god idé

Vi havde troet, at vi ville få en helt almindelig baby, hvem tror ikke det? Men Emma var lige fra start en baby, der skreg lidt højere end de andre og lidt længere. Havde hun kolik, var hun særligt sensitiv, High Need…? Vi vidste det ikke, men faktum var, at hun alle nætter vågnede hver time, puttetiden tog ml. 1 – 2 timer hver aften, vi måtte ofte ud at køre med barnevognen om natten, hun sov maks. 20 min. ad gangen om dagen, etc. Emma var opslidende og skøn på samme tid – og hun var træt – og pylret. Der var ingen i vores lille familie, der trivedes. Alt det værste kom frem i os – fordi vi var trætte. Og det var svært at acceptere, at vores baby bare ikke ville sove. Og at der ikke var nogen hjælp at hente.

 

Alt bliver prøvet og undersøgt
I desperation researchede jeg al litteratur om babyer og søvn. Jeg studerede emnet i over et år, mens vi afprøvede alle tænkelige virkemidler: kædedyner, kugledyner, slyngevugger, pilates bolde, soveposer, beroligende musik, zoneterapi, kiropraktor, trykmassage, børsteprogram, alle typer sutter, bamser, kirsebærsaft, magnesium tilskud, kamille dråber, ørelæge, børnelæge, alle pædagogiske discipliner og udlægninger af “God nat og sov godt” og “Sov igennem uden gråd”. Noget af det, vi prøvede havde sporadisk effekt, men dét, der virkede bedst over længst tid, var en sovepose og en hånd på maven eller en tung dyne. Tyngde på kroppen har en dokumenteret beroligende effekt.

 

Idéen tager form
Vores rejse i søvnhelvedet havde givet mig en idé. En god idé. Jeg ville kombinere de praktiske og sikkerhedsmæssige fordele ved en sovepose med den dokumenterede beroligende virkning af tyngde på kroppen. Efter endt barsel i 2013 begyndte jeg at udvikle og designe produkterne. Fokus var, at de ikke måtte være for varme, de skulle være sikre, og de skulle virke beroligende.
I den proces fandt jeg ud af, at rigtig mange mennesker ikke får nemme “almindelige” børn, og jeg begyndte at samarbejde, indhente viden og sparre med alle disse skønne kæmpende forældre. Jeg fik iværksat omfattende test af mine prototyper med rigtig god feedback. Mine produkter virkede! Over 85% berettede om fantastiske effekter både i forhold til indsovning, opvågninger og længden af lure.

Jeg blev enig med min mand om, at ingen skulle sove så lidt, som vores familie havde gjort. Vi ville have vores produkt ud til så mange som muligt i Danmark og senere i Europa. Vi samlede mod, sadlede om og sprang ud som iværksættere. I 2015 blev TYNGDEPOSEN® lanceret i Danmark til glæde for mange trætte familier.

Dette er vores bidrag til en bedre verden – for god søvn er starten på alt godt i alle mennesker.


Kærlige hilsner

Vibeke von Monrath
Opfinder | Ejer

PS: Emma er i dag 3 år, og er blevet bedre til at sove, og så er hun en storgrinende, empatisk og modig lille pige.

ARTIKEL I AARHUS STIFTIDENDE

Vores barske start på forældreskabet

Tyngdeposen

Vi har været, hvor du er!

Vi er forældre til en lille pige, som fra spæd havde kolik og store udfordringer med at sove. Efter det første meget opslidende år uden sammenhængende søvn, begyndte idéen om en beroligende sovepose at tage form. Jeg blev enig med min mand om, at ingen skulle sove så lidt, som vi havde gjort. Vi lagde vores liv om og gjorde sammen vores idé til virkelighed læs mere…

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål – KONTAKT OS

Vi håber, at Tyngdeposen® også kommer til at hjælpe din familie til mere søvn ♥

De bedste hilsner
– Vibeke og Steffen